Izdana je e-brošura Smoothie za zdravje!
Objavljeno 23. 07. 2015
študentsko

Pri projektu »Smoothie za zdravje«* smo preko izdelane brošure in nadgradnje spletne strani podali informacije o hranilni in energijski vrednosti ter o pozitivnih učinkih bioaktivnih snovi v že obstoječih napitkih. Razvili smo nove recepte za napitke, ki vsebujejo bioaktivne snovi avtohtonih rastlinskih vrst in promovirali napitke s pozitivnim delovanjem na zdravje.

 

Vabljeni k ogledu e-brošure, ki je nastala v okviru projekta:

http://www.fvz.upr.si/sites/default/files/pdf-icon.pngSmoothie za zdravje

*SMOOTHIE ZA ZDRAVJE (podjetje GLOBAL, proizvodnja, trgovina in gostinstvo, d.o.o., vodja projekta: doc. dr. Tamara Poklar Vatovec)

Cilj projekta je analizirati hranilne in energijske vrednosti ter pozitivne učinke bioaktivnih snovi že pripravljenih Smoothie napitkov in te informacije predstaviti potrošnikom v okviru brošur ter tudi preko nadgradnje spletne strani podjetja in mobilne aplikacije. Nadalje je cilj projekta tudi priprava novega recepta za Smoothie napitek, ki bo vseboval že pozabljene avtohtone rastlinske vrste z bioaktivnimi snovmi s pozitivnim delovanjem na naš organizem. Pomemben cilj projekta pa je tudi analiza trga in promocija samih izdelkov s pozitivnim delovanjem na zdravje.

 

Inovativni pristopi projekta se odražajo predvsem v timskem delu projekta, ki vključuje študente zelo različnih študijskih programov. Projekt bo zavzemal analizo znanstvene in strokovne literature pri iskanju pozitivnih učinkov avtohtonih sredozemskih rastlinskih vrst ter analizo vseh sestavin v že pripravljenih Smoothie napitkih z uporabo računalniškega programa »Odprte platforme za klinično prehrano«. Teoretično znanje bo preneseno v nadgradnjo spletne strani in tudi v pripravo novega recepta za Smoothie napitek, ki bo imel pozitivne učinke na zdravje.

 

Kot prvi gostinski ponudnik je SuperSok izbrane smoothije objavil v spletnem programu OPKP – odprta platforma za klinično prehrano http://opkp.si/sl_SI/cms/vstopna-stran in eDietetiku http://edietetik.si/ , ki omogočata potrošnikom in uporabnikom informacijo o sestavinah in podroben izračun hranilne in energijske vrednosti napitkov, kar nedvomno prispeva k sodobnejšemu izobraževanju vseh nas, potrošnikov.

Monika Santorini, študentka dietetike
“Dodiplomski študij Zdravstvene nege na UP FVZ je zelo dinamičen in pester. Poleg predavanj, ki nam dajejo teoretično podlago, lahko novo pridobljeno znanje s pridom uporabljamo na kliničnih usposabljanjih in tudi kasneje pri svojem delu. Če te zanima delo z ljudmi in področje zdravstva, je to študij zate!” - Mirko Ilić, študent študijskega programa Zdravstvena nega UP FVZ
Monika Santorini, študentka dietetike
“Za študij dietetike sem se odločil, saj je to področje zelo perspektivno. V današnjih časih se soočamo z "epidemijo debelosti" in smo to kar jemo. Prav tako, je to edini študij v Sloveniji na področju prehranskega svetovanja, ker pa študij poteka na obali je to še samo dodaten plus. V času študija pridobiš ogromno teoretičnega znanja, ki ga lahko v času praktičnega usposabljanja podkrepiš s teorijo. Če te zanima zdrav način življenja in želiš svoje znanje deliti naprej potem je zagotovo študij Dietetike prava izbira zate.” - Žan Virtnik, študent študijskega programa Prehransko svetovanje - dietetika
Monika Santorini, študentka dietetike
“Na Fakulteto za vede o zdravju sem se vpisala, ker me je pritegnila študijska smer Prehransko svetovanje - dietetika. Ko sem razmišljala, da se vpišem v ta program, nisem vedela kakšne kompetence in znanja pridobimo po 3 letih študija, vendar sem po obisku informativnega dne ugotovila, da je to smer zame, saj tekom študija spoznaš vpliv hrane na človeško telo in zakaj je pomembno, da je naša hrana kakovostna. S študijskim programom Dietetike sem zadovoljna, študirati na obali pa ima tudi svoj čar.” - Nina Medved, študentka programa Prehransko svetovanje - dietetika

Študenti o nas

Prijava VIS

Prijava e-učilnica