Obisk UP FVZ na Univerzi vzhodnega Sarajeva
Objavljeno 30. 11. 2016
fakulteta

Dekan UP Fakultete za vede o zdravju izr. prof. dr. Nejc Šarabon se je minuli teden, skupaj s prodekanjo za študijske zadeve izr. prof. dr. Mihaelo Jurdana ter prodekanjo za raziskovanje in mednarodno sodelovanje doc. dr. zalo Jenko Pražnikar in članico Katedre za zdravstveno nego doc. dr. Melito Peršolja,  mudil na dvodnevnem delovnem obisku na Univerzi vzhodnega Sarajeva.

 

Srečali so se z rektorjem prof. dr. Radoslavom Grujićem, prorektorjem za mednarodno sodelovanje in zagotavljanje kakovosti, prof. dr. Dejanom Bokonjićem, dekanom Fakultete za tehnologijo v Zvorniku, prof. dr. Miladinom Gligorićem in dekanom Medicinske fakultete v Foči, prof. dr. Milanom Kulićem.

Namen obiska Fakultete za vede o zdravju je bila preučitev možnosti o skupnem sodelovanju na sorodnih področjih delovanja fakultet, sodelovanje pri sistemu kakovosti in iskanju priložnosti za izboljšanje izobraževalnih vsebin, dogovor o izmenjavi osebja in študentov, sodelovanje pri prijavi raziskovalnih projektov ter podpis ločenih sporazumov fakultet v okviru Splošnega sporazuma o sodelovanju, ki je že podpisan med obema univerzama.

Ob srečanju je Fakultete za vede o zdravju podpisala poseben sporazum o sodelovanju z Medicinsko fakulteto v Foči in s Tehniško fakulteto v Zvorniku.

 

Med drugim sta se obe delegaciji dogovorili o sodelovanju Fakultete za vede o zdravju in Medicinske fakultete v Foči v okviru mednarodne konference o javnem zdravju delovno-aktine populacije, ki bo potekala septembra 2017.

Monika Santorini, študentka dietetike
“Dodiplomski študij Zdravstvene nege na UP FVZ je zelo dinamičen in pester. Poleg predavanj, ki nam dajejo teoretično podlago, lahko novo pridobljeno znanje s pridom uporabljamo na kliničnih usposabljanjih in tudi kasneje pri svojem delu. Če te zanima delo z ljudmi in področje zdravstva, je to študij zate!” - Mirko Ilić, študent študijskega programa Zdravstvena nega UP FVZ
Monika Santorini, študentka dietetike
“Za študij dietetike sem se odločil, saj je to področje zelo perspektivno. V današnjih časih se soočamo z "epidemijo debelosti" in smo to kar jemo. Prav tako, je to edini študij v Sloveniji na področju prehranskega svetovanja, ker pa študij poteka na obali je to še samo dodaten plus. V času študija pridobiš ogromno teoretičnega znanja, ki ga lahko v času praktičnega usposabljanja podkrepiš s teorijo. Če te zanima zdrav način življenja in želiš svoje znanje deliti naprej potem je zagotovo študij Dietetike prava izbira zate.” - Žan Virtnik, študent študijskega programa Prehransko svetovanje - dietetika
Monika Santorini, študentka dietetike
“Na Fakulteto za vede o zdravju sem se vpisala, ker me je pritegnila študijska smer Prehransko svetovanje - dietetika. Ko sem razmišljala, da se vpišem v ta program, nisem vedela kakšne kompetence in znanja pridobimo po 3 letih študija, vendar sem po obisku informativnega dne ugotovila, da je to smer zame, saj tekom študija spoznaš vpliv hrane na človeško telo in zakaj je pomembno, da je naša hrana kakovostna. S študijskim programom Dietetike sem zadovoljna, študirati na obali pa ima tudi svoj čar.” - Nina Medved, študentka programa Prehransko svetovanje - dietetika

Študenti o nas

Prijava VIS

Prijava e-učilnica