Pozdrav bruckam in brucem UP, 2. 10. 2017
Objavljeno 29. 09. 2017
študentsko

BRUCKE IN BRUCI UNIVERZE NA PRIMORSKEM, VESELO Z NAMI V NOVO ŠTUDIJSKO LETO!

Tradicionalna prireditev »Pozdrav bruckam in brucem Univerze na Primorskem«, ki jo izvajamo že osmo leto zapored, je namenjena predvsem bodočim in obstoječim študentom, dijakom in drugim mladim, pa tudi zaposlenim in splošni javnosti. Prireditev je slovesen sprejem in pozdrav, ki ga prisotnim izreka vodstvo univerze in fakultet. Organizator prireditve je Univerza na Primorskem. 

Letos bodo brucke in bruci na uradnem sprejemu, ki bo potekal v ponedeljek, 2. oktobra 2017, od 9.30 dalje na Titovem trgu v Kopru (v primeru dežja pa v koprski Taverni), prejeli posebno majico, prisotni pa se bodo okrepčali z zdravim zajtrkom!

Program prireditve:

9.30 - 10.15:

  • Nastop Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem 
  • Dobrodošlica rektorja Univerze na Primorskem in župana Mestne občine Koper, dekanj in dekanov fakultet Univerze na Primorskem ter predsednikov Študentskega sveta Univerze na Primorskem in Študentske organizacije Univerze na Primorskem. 


Vsak bruc prejme posebno majico, prisotni pa se bodo okrepčali z zdravim zajtrkom, ki ga bomo pripravili v sodelovanju s Kmetijsko zadrugo Agraria Koper, Mlinotestom, Pizzerijo Atrij in drugimi pokrovitelji. Radio Capris bo poskrbel za dobro glasbo in javljanje v živo, podjetja, društva, institucije in članice univerze pa za nagradne igre in obilo uporabnih informacij, ki bodo študentom prišle prav v času študija. Z nami bodo kadrovska agencija in študentski servis M Servis iz Kopra, Klub Študentov Občine Koper, Center mladih Koper, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Pokrajinski Muzej Koper, Kulturno izobraževalno društvo PINA, Nova ljubljanska banka, Študentska organizacija Univerze na Primorskem - ŠOUP, Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem, Univerzitetni Inkubator Primorske, Karierni center Univerze na Primorskem in fakultete Univerze na Primorskem: UP Fakulteta za humanistične študije, UP Fakulteta za management, UP Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, UP Pedagoška fakulteta, UP Fakulteta za turistične študije Turistica, UP Fakulteta za vede o zdravju ter UP Študentski domovi in raziskovalni inštitut UP Inštitut Andrej Marušič. 

10:15–11:30:

  • Glasba, ples, smeh in nagradne igre!

Sodelujejo: Radio Capris, Pizzeria Atrij, Mlinotest, KZ Agraria Koper, z.o.o.,Agencija M Servis, kadrovska agencija / študentski servis, Klub Študentov Občine Koper, Center mladih Koper, Društvo prijateljev mladine Koper, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina, NLB, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Pokrajinski Muzej Koper, ŠOUP, APZ UP sprejema in vpisuje nove člane, Univerzitetni Inkubator Primorske, Karierni center Univerze na Primorskem, Konfucijeva učilnica Koper Univerze na Primorskem in fakultete Univerze na Primorskem: UP Fakulteta za humanistične študije, Faculty of Management, Koper; Fakulteta za management, Koper, UP Famnit, UP PEF - Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta, UP Fakulteta za turistične študije Turistica, Fakulteta za vede o zdravju.

Monika Santorini, študentka dietetike
“Dodiplomski študij Zdravstvene nege na UP FVZ je zelo dinamičen in pester. Poleg predavanj, ki nam dajejo teoretično podlago, lahko novo pridobljeno znanje s pridom uporabljamo na kliničnih usposabljanjih in tudi kasneje pri svojem delu. Če te zanima delo z ljudmi in področje zdravstva, je to študij zate!” - Mirko Ilić, študent študijskega programa Zdravstvena nega UP FVZ
Monika Santorini, študentka dietetike
“Za študij dietetike sem se odločil, saj je to področje zelo perspektivno. V današnjih časih se soočamo z "epidemijo debelosti" in smo to kar jemo. Prav tako, je to edini študij v Sloveniji na področju prehranskega svetovanja, ker pa študij poteka na obali je to še samo dodaten plus. V času študija pridobiš ogromno teoretičnega znanja, ki ga lahko v času praktičnega usposabljanja podkrepiš s teorijo. Če te zanima zdrav način življenja in želiš svoje znanje deliti naprej potem je zagotovo študij Dietetike prava izbira zate.” - Žan Virtnik, študent študijskega programa Prehransko svetovanje - dietetika
Monika Santorini, študentka dietetike
“Na Fakulteto za vede o zdravju sem se vpisala, ker me je pritegnila študijska smer Prehransko svetovanje - dietetika. Ko sem razmišljala, da se vpišem v ta program, nisem vedela kakšne kompetence in znanja pridobimo po 3 letih študija, vendar sem po obisku informativnega dne ugotovila, da je to smer zame, saj tekom študija spoznaš vpliv hrane na človeško telo in zakaj je pomembno, da je naša hrana kakovostna. S študijskim programom Dietetike sem zadovoljna, študirati na obali pa ima tudi svoj čar.” - Nina Medved, študentka programa Prehransko svetovanje - dietetika

Študenti o nas

Prijava VIS

Prijava e-učilnica